PRIMJEDBE NA RAD TERMOGRAFISTA

Žalite nam se, Vaši prijedlozi...

PRIMJEDBE NA RAD TERMOGRAFISTA

PostPostao/la Zoran Bićanić » uto ruj 22, 2009 9:38 am

Kao predsjednik HUICT-a moram se obratiti članstvu, pogotovo onom dijelu ovlaštenih termografista. Sa povećanim brojem završenih temografista za infracrvenu termografiju u RH, počele su mi stizati i primijedbe na kvalitetu izvršenih usluga, izdanih protokola, kao i o svemu što je s tim u vezi.
Moram priznati da su reakcije opravdane!
Primjedbe stoje kada se radi o IC mjerenjima neadekvatnom opremom, kao i tumačenja dobivenih IC nalaza. Događa se da termografisti sa završenom edukacijom Stupnja I rade kriva tumačenja, izdaju protokole koji nisu u skladu sa normom ili protokole uopće ne izdaju, a naplaćuju punu cijenu usluge pozivajući se na "cjenik" udruge. Kako zante i da li znate: udruga nije profitabilna organizacija i nema cjenika niti ga je ikada imala!?
Na taj način takovi termografisti degradiraju sam posao infracrvene termografije, a time i udrugu na koju se pozivaju.
Poslove tumačenja IC snimanja mogu prema normi EN473 izvoditi isključivo ovlašteni termografisti Levela II.
Mi u udruzi imamo dovoljan broj termografista sa Levelom II ( pogledajte na našim stranicam ), pa ti na koje se ovo odnosi neka kontaktiraju kolege i tako pokušaju riješiti svoj problem. Slijedeći korak koji treba poduzeti je edukacija za viši level!
HUICT će svakako voditi računa o imenima na koje stignu opravdane primjedbe i u budućnosti im osporiti članstvo kao i valjanost izvršenih usluga pod okriljem udruge.
Mora se znati da je HUICT član VET-a, EU udruge termografista, i da je poštivanje kodeksa ponašanja među termografistima obvezno za sve članove.
Iskazane mjere su isključivo po uputama VET-a sa zadnje konferencije u Šibeniku.
Predsjednik HUICT-a
Međunarodna ovlaštenja: Level 2, GasFindIR
Avatar
Zoran Bićanić
 
Postovi: 2
Pridružen/a: pon kol 31, 2009 12:17 pm

Natrag na Primjedbe i prijedlozi

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

cron